Στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – «ΕΡΙΑ» υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μπλεγμένοι στη νήματα της ιστορίας» και αρχικά θα αφορά μαθητές και μαθήτριες της Ε ́ και ΣΤ ́ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, με την επιμέλεια και συντονισμό ειδικών μουσειολόγων – μουσειοπαδαγωγών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τη μόνιμη έκθεση του ΕΡΙΑ «Ιστορίας Νήματα: Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα». Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι μέσα από περιήγηση, επαφή με τα αντικείμενα, ομαδική εργασία, δράσεις εξερεύνησης και παιχνίδι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την τοπική ιστορία και τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης και να καλλιεργήσουν παράλληλα την παρατηρητικότητα και την αυτενέργειά τους, αντιλαμβανόμενα την επίσκεψη στην έκθεση ως μία ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία.

Πληροφορίες-ραντεβού στη γραμματεία του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας-ΕΡΙΑ στο τηλ.: 23320 25495 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο email: education@erianaoussa.gr